בנייה ירוקה

מבנע-טק

בנייה ירוקה

בשנים האחרונות שומעים על יותר ויותר פרויקטים של בנייה שמתבצעים תוך שילוב של אלמנטים ירוקים. בשורות הבאות נבין מהי בדיוק בנייה ירוקה, כיצד ניתן לשלב אותה עם מגמת השמירה על הסביבה, עם חיסכון בעלויות ועם שיפור בבריאות.

בונים ירוק, בונים חכם
שיטות שונות של בנייה ירוקה הן בראש ובראשונה שיטות של בניה חכמה. טכניקות ירוקות יכולות להשתלב בפרויקטים של הקמת מבני מגורים, מבני תעשיה, פתרונות משרדיים, מבני ציבור וכיוצא באלה. אלו טכניקות מתקדמות, עם תקנים מחמירים, לצורך שילוב של גימור איכותי, עמידות, ניצול נכון של משאבים, מניעת בזבוז ועוד.

פרויקטים ירוקים רבים מבוססים על טכניקות חדישות בתחומי הבניה הקלה. בנייה ירוקה מסוג זה, לרבות מבנים יבילים ובניה תעשייתית, מאפשרים זמן ביצוע מהיר במיוחד. הזמן המהיר נובע מהיכולת לבנות חלקי מבנה, תוספות ואף מבנים שלמים אצל היצרן ולאחר מכן להוביל הכל לאתר הלקוח. באתר עצמו מושלמת הבניה ללא בזבוז של חומרי גלם, ללא יצירת פסולת בניין מזהמת, עם פחות עובדים ועם חיסכון ניכר בעלויות.

לסביבה, לבריאות, לכיס

  • שיטות מתקדמות של בנייה ירוקה תופסות תאוצה בכל העולם וגם בישראל בזכות שילוב של יתרונות – גם לסביבה, גם לבריאות, גם לכיס.מבחינה סביבתית – נעשה שימוש בחומרי בניה חזקים, אז עם זאת כאלה שניתן למחזר. שיטות הבניה מונעות בזבוז של חומרי גלם ויש צורך נמוך יותר במשאבים יקרים ופעולות כריה יקרות של חומרי גלם. תוך כדי הבניה, גם מבוצעת פחות יצירה של פסולת שמזהמת את האוויר, הקרקע וכדומה.
    מבחינה בריאותית – מבנה ירוק מכיל פחות חומרים בעייתיים, הוא יכול להיות מתוכנן נכון יותר גם לשיפור איכות החיים ולחיים שלווים יותר. מבנה ירוק מוקם נכון מבחינת היבטים של ספיגת קרינה ורעש, תכנון לוחות חשמל וכדומה.
    מבחינת עלויות – לא רק שנחסכות עלויות בבניה עצמה אלא גם חוסכים בהוצאות השוטפות. ניתן לראות זאת למשל בהקמה של אמצעי בידוד טובים יותר (דבר שמשיג חיסכון בהוצאות לחימום וקירור), בלאי נמוך שמצריך פחות השקעה בתחזוקה, תכנון נכון שמנצל מקורות אנרגיה טבעיים (כגון קולטים סולאריים) ועוד.